|
Jak ogarnąc ten hamulec? |
| Autor |
Wiadomość |
Rzeznik
Praktykant

Wersja: Pośrednia
Rok produkcji: 2000
Silnik: Morini Gaźnik
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 00:56 Jak ogarnąc ten hamulec?
|
|
|
| Siema mam problem z tylnim hamulcem ... mianowicie kiedyś ja wyciągałem silnik kumpel wypompował mi płyn, ale potem kupiłem nowy zalałem pompowałem klamką no i hamulec działał ale nie odbijał dopiero jak z 10x się go nacisnęło potem odbijał. Ktoś stwierdził że jest zapowietrzony, więc odkręciłem odpowietrznik ale płyn nie leciał dopiero jak nacisnąłem klamke płyn poleciał. Od tamtej pory klamka jest cały czas "miękka" dochodzi do manetki i nie odbija. Myślałem że wylałem cały płyn ale zdjałem wieczko i okazało się że jest prawie pełny i teraz hamulec wcale nie odbija ani nie pompuje ani nic... płyn nie wychodzi nawet z wężyka czyli do zacisku się nie dostaje płyn ... czego to może być przyczyna że tam nie ma ciśnienia? Pomoże ktoś ? lwg |
_________________ > Polini Speed Control
> Leo Vince ZX
> Rolki Malossi
> Czerwone Sprężynki Hebo
> Gaźnik 12 mm dellorto automat
> Sprężyna Centralna Polini 15%
> Nowy Zawór membranowy RMS'a
> Stożek TNT
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
MatiEvo9
Majster

Rok produkcji: 1999
Silnik: Horizontal LC
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 06:49
|
|
|
| Rzeznik, Jeśli płynu nie pompuje to wina pompki jest . Zbadaj klamke z pompką . Prawdopodobnie do wymiany . |
_________________ Nie moc, lecz technika robi z Ciebie zawodnika... |
|
|
|
|
|
 |
lembryk

Wersja: Factory
Rok produkcji: 2005
Silnik: Morini DiTech
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 09:30
|
|
|
| MatiEvo9 napisał/a: | | Rzeznik, Jeśli płynu nie pompuje to wina pompki jest . Zbadaj klamke z pompką . Prawdopodobnie do wymiany . |
Kolego nie pisz głupot .
Rzeznik kolego widzę że nie umiesz odpowietrzać hamulców.Na początek poproś kogoś żeby ci pomógł sam tego nie odpowietrzysz, procedura jest taka niech ktoś podpompuje klamką i niech trzyma tak jak by zahamował a ty w tym czaśie popuść odpowietrznik jak wyjdzie powietrze zakręć odpowietrznik on musi trzymać klamkę aż zakręcisz odpowietrznik.I tak powtarzaj ąż z odpowietrznika poleci płyn bez baniek powietrza.Jednocześnie musisz obserwować czy nie brakuje płynu w zbiorniczku pompki bo jak zabraknie to znów zapowietrzysz.Powinno się udać . |
|
|
|
|
|
 |
Rzeznik
Praktykant

Rok produkcji: 2000
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 16:02
|
|
|
| lembryk napisał/a: | | MatiEvo9 napisał/a: | | Rzeznik, Jeśli płynu nie pompuje to wina pompki jest . Zbadaj klamke z pompką . Prawdopodobnie do wymiany . |
Kolego nie pisz głupot .
Rzeznik kolego widzę że nie umiesz odpowietrzać hamulców.Na początek poproś kogoś żeby ci pomógł sam tego nie odpowietrzysz, procedura jest taka niech ktoś podpompuje klamką i niech trzyma tak jak by zahamował a ty w tym czaśie popuść odpowietrznik jak wyjdzie powietrze zakręć odpowietrznik on musi trzymać klamkę aż zakręcisz odpowietrznik.I tak powtarzaj ąż z odpowietrznika poleci płyn bez baniek powietrza.Jednocześnie musisz obserwować czy nie brakuje płynu w zbiorniczku pompki bo jak zabraknie to znów zapowietrzysz.Powinno się udać . |
OMG
Sęk w tym że płyn nie dochodzi do zacisku ! więc jak ma iśc on z odpowietrznika ... płyn nie wychodzi w ogóle ze zbiorniczka ... |
_________________ > Polini Speed Control
> Leo Vince ZX
> Rolki Malossi
> Czerwone Sprężynki Hebo
> Gaźnik 12 mm dellorto automat
> Sprężyna Centralna Polini 15%
> Nowy Zawór membranowy RMS'a
> Stożek TNT
 |
|
|
|
|
|
 |
explorer1406
Praktykant

Rok produkcji: 2001
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 16:24
|
|
|
| może masz gdzieś niedrożny przewód albo zabrudzony zbiorniczek, jakiś syf mógł się zebrać w środku. Rozkręć wszystko i wyczyść. |
| Ostatnio zmieniony przez explorer1406 30 Lipiec 2010, 16:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
 |
lembryk

Wersja: Factory
Rok produkcji: 2005
Silnik: Morini DiTech
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 18:10